O nama

Nekoliko reči o autorima bloga.

Miloš Mijatović

Pokretanje ovog bloga je stajalo u ”fioci” sigurno jedno 2 godine. Posao, fakultet i mnoštvo obaveza su glavni krivci, što je blog tek skoro ugledao svetlos dana.

Ovaj blog će se baviti IT tehnologijama. Prvenstveno Apple proizvodima, pošto već dobrih 6 godina radim kao Apple Certified Macintosh Technician u Apple Premium Reseller prodavnici u Srbiji.

Samo neke od licenci koje posedujem su:

  • Apple Certified Macintosh Technician
  • Apple Certified Support Professional
  • Apple Product Professional

Recencije proizvoda ću se truditi da odradim profesionalno i koncizno. Neću Vas ubeđivati u kupovnu istih. Takođe neću Vas ni odvraćati od kupovine. To morate sami probati i videti. Davaću svoje lično mišljenje.

Pored recenzija proizvoda, veliki deo će se odnositi i na servisne procedure Apple proizvoda. Jednostavne stvari i procedure, koje mnogi ne znaju, a koje možete i sami probati bez donošenja Vašeg uređaja u servis.

Computer security, takođe poznato kao cybersecurity ili IT security je poseban deo koji me izuzetno interesuje. Za sebe mogu da kažem da sam apsolutni amater, što se tiče ovog pravca u informacionim tehnologijama. Kao i ovaj blog, ovu temu ću pokrenuti od samih osnova u nadi da ćemo zajedno napredovati u ovom, po meni, izuzetno interesantnom polju.

Pored IT tehnologija koje ćemo Vam prezentovati, Snežana će se truditi da ovaj blog obogati i nekim drugim stvarima. Kažu ljudi da još uvek ima života i bez interneta.

Snežana Čenad

Kao student Filozofskog fakulteta odseka za medijske studije u Novom Sadu profilisala sam svoj životni cilj – biti i oružje i meta. Svako od nas je samo ono što je u sopstvenim očima.

Odbacujem svaku mogućnost da mrzim, da se plašim i odustajem.

Moja deviza je da samo ako se usudiš, možeš dalje.

Naučena sam da je život jedan ciklus, koji će kroz nekoliko decenija biti smenjen drugim i da mi zaista nemamo vremena. Svaka je sekunda prilika.

Borbu sa samom sobom vodim isključivo fer, kao i sve u životu. Borac sam protiv nepravde, pa čak i onda kad mi prevazilaženje iste može doneti samo skok u sopstveni stomak.

Podržavam i volim ljudske razlike. Vesele me i vraćaju nadu da ovo, gde smo sada, nije Titanik.

Uporna sam. Tvrdoglava. Prijatelj.

Ovan sam u hosroskopu. Iako striktno ne verujem u astrologiju, ponekad mi deluje da je zapravo ta energija mog znaka ono što mi je vodilja.

Iskrenost je jedina vrlina koju priznajem i posedujem. Nema neizgovorenog koje je donelo dobro, ni na kratke, a kamoli duge staze.

Najpre moram da osetim i doživim, a potom i napišem. Moje „pero“ ne poznaje ni jezike, ni pisma, samo zna za pisanje srcem.